София след четири години - с нов общ устройствен план,

...
София след четири години - с нов общ устройствен план,
Коментари Харесай

Предизборни решения срещу презастрояването на София

София след четири години - с нов общ организационен проект, който да спре презастрояването, отбрана на зелените площи и терените за учебни заведения и детски градини, правила и стандарти при ремонтите в града, облагородяване на кварталите, ремонт и строителство на тротоари. Такава розова картинка чертаят управническите стратегии на четирима от главните претенденти за кмет на столицата в частта за устройственото обмисляне.

В поредност изявления Mediapool съпоставя стратегиите на Йорданка Фандъкова (ГЕРБ/СДС), Мая Манолова (независим претендент, подсилен от Българска социалистическа партия и други леви и десни формации), Борислав Игнатов ( " Демократична България " ) и Борис Бонев ( " Спаси София " ).

Платформите на четиримата засягат едни и същи проблеми на града като презастрояването, опазването на зелените площи, замърсяването на въздуха, опазването на чистотата, изразходването на обществените финанси, дигитализацията на локалната власт. Дават и съвсем идентични решения на тези проблеми.

Нов общ организационен проект

И четиримата кандидати за кметския пост дават поръчки, че ще вършат нов Общия организационен проект на града , с цел да спрат презастрояването и да защитят зелените площи, да обезпечат обществената инфраструктура. Всъщност смяната на Общия организационен проект на града се приготвя от няколко години, а първата стъпка е създаването и приемането на " Визия за София ". Работата по този документ е на финалната права, а новият общински съвет ще би трябвало да го гласоподава. Самото разработване и приемане на нов Общ организационен проект сигурно ще отнеме много време.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР