София. Системата за наказателно правосъдие си играе на руска рулетка“

...
София. Системата за наказателно правосъдие си играе на руска рулетка“
Коментари Харесай

The Times: Правосъдната система си играе на „руска рулетка“ с обществото

София. Системата за наказателно правораздаване си играе на „ съветска рулетка “ с обществеността, предизвести експертът по антитероризъм Крис Филипс някогашен началник на Националната работа за сигурност в битката с тероризма на Обединеното кралство, представен от английския вестник The Times .

Нападателят – Усман Кан е бил освободен откакто е излежал по-малко от седем години от 16-годишна присъда за скрит план атентат в Лондонската фондова борса. Той умъртви мъж и жена при нападението с нож в петък следобяд и рани други трима души, които се намират в болница.

Крис Филипс съобщи: „ Пускаме хората от пандиза, осъждаме хората за доста, доста тежки закононарушения и по-късно ги пускаме назад в обществото, когато те към момента са радикализирани.
„ И по този начин, по какъв начин може да желаеме от нашите полицейски служби и служби за сигурност в миналото да ни пазят? "

" Казвах го няколко пъти през последния ден - играем си на „ съветска
рулетка “ с живота на хората, оставяйки наказани, известни, радикализирани нарушители и джихадисти да се разхождат по нашите улици. "

Министърът на сигурността Брандън Люис отхвърли да каже дали нападението съставлява „ неуспех “ на управляващите и неведнъж отхвърля да разяснява спецификата на случая, само че съобщи, че е нужна повече оценка на присъдите,издадени против хора склонни или направили принуждение.

През август Борис Джонсън подреди незабавен обзор на политиката на съда, като сподели, че рисковите нарушители би трябвало да бъдат извадени от улицата, а наказванията „ в действителност да дават отговор на закононарушението “, с цел да може обществеността да има доверие в правосъдната система.
Тогава мнозина дефинираха предложенията на Джонсън за политически „ парещ въздух “ в опит да се завоюват гласове.

На въпроса по какъв начин Кан, който се е признал за отговорен за подготовката на терористични актове през 2012 година и е бил освободен от пандиза по време на случая, е съумял да се въоръжи и да стартира офанзивата, Люис отговори, че би било „ неуместно и рисково “ да се спекулира по въпроса.
Кан е бил освободен от пандиза, откакто се е съгласил придвижването му да бъде следено.

Нападателят, носещ подправен колан на самоубийство, е бил посетител на конференцията на университета в Кеймбридж за рехабилитация на пандизчии в Лондонското Сити. Той е заплашил, че ще взриви историческата Риболовна зала, която е била хазаин на събитието, преди да намушка няколко души. Мъж и жена са починали, а други трима - мъж и две дами са били откарани в болница с кола за спешна помощ.

Превод и редакция: Юлиян Марков


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР