София ще захрани Перник с питейна вода. Не става дума

...
София ще захрани Перник с питейна вода. Не става дума
Коментари Харесай

Фандъкова: София има вода за години напред

София ще зареди Перник с питейна вода. Не става дума за промишлено водоснабдяване. Това сподели пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя увери, че столицата има вода за години напред в язовирите „ Искър ” и „ Бели Искър ”. Кметът добави, че във всеки един миг се знае какъв брой вода има в системата на София, какъв брой е налягането и къде се постанова пренасочване.

Вода София има, въпросът тук е какво е техническото положение на мрежата, продължи Фандъкова и направи уточнението, че “Рилският тръбопровод ” е остарял тръбопровод и стават повреди. По думите ѝ по 2-3 повреди годишно, по време на които хората остават без вода за часове или ден-два.

Относно сигнала на общинския консултант Борислав Игнатов за наводнената шахта над Горна баня, Фандъкова заяви, че на година има по 800 противозаконни присъединения към водопреносната мрежа. Нарушителите се глобяват непрестанно, увери тя.

Йорданка Фандъкова още веднъж повтори, че е сложила ясно изискванията, при които да се прегледа въпросът водата за Перник да минава през системата на София. Едно от изискванията е страната да подсигурява ремонта на язовир “Бели Искър ”, напомни тя.

Няма съображение да се трансформират сметките за вода на софиянци, увери Фандъкова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР