София. Ще вали слаб сняг и дъжд. Това съобщи за

...
София. Ще вали слаб сняг и дъжд. Това съобщи за
Коментари Харесай

НИМХ: Ще вали слаб дъжд, на места сняг

София. Ще вали слаб сняг и дъжд. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за декември - след обяд от запад ще стартира да се покачва.

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността ще се усили и над множеството региони ще е най-вече забележителна. На места ще превали: в Североизточна България, Предбалкана и в планините - слаб сняг, а в равнините - слаб дъжд. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздра. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен вятър от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. В Лудогорието има условия за снежни виелици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 3° и 8°. В София минимална температура към 0°, оптималната - към 3°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще превали: по северното крайбрежие дъжд и сняг, а по южното - дъжд. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще превали сняг. По планинските проходи в Стара планина ще има снежни виелици. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се раздра. Ще духа мощен, по билата и плевел северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра - към минус 7°.

Във вторник захлаждането ще продължи. Вятърът ще се задържи от северозапад, до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен. Облачността ще е променлива, на обособени места в планинските и североизточните региони ще превали слаб сняг. През нощта против сряда вятърът ще отслабне и ще стихне, а облачността ще намалее. В сряда ще доминира слънчево време. Ще бъде студено с минимални температури в обособени региони до минус 8° - минус 9°, а оптималните ще са към 0°. В четвъртък сутринта ще е към момента относително студено, тук-там в низините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. През деня със слаб югозападен вятър ще стартира стопляне, а след обяд от запад ще стартира и нарастване на облачността.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР