София ще търси външен инвеститор, който да вложи поне 500

...
София ще търси външен инвеститор, който да вложи поне 500
Коментари Харесай

Ще се търси кой да инвестира поне 500 млн. лева в Топлофикация - София

София ще търси външен вложител, който да вложи най-малко 500 млн. лв. в закъсалото общинско сдружение " Топлофикация-София ". Парите са за построяването на четири нови съоръжения за комбинирано произвеждане на топлинна и електрическа сила. Нужни са и средства за съблюдаване на нормите за азотни оксиди. Целта е да се усилят приходите на компанията от цените на скъпия ток от когенерациите и по този начин то да бъде оздравено.

В момента токът, създаден от " Топлофикация-София ", се продава от сдружение, обвързвано с Христо Ковачки. Негови фрагменти са и в управата на общинската компания.

До края на март идната година мениджмънтът на столичното парно би трябвало да предложи на общинския съвет под каква форма да бъде осъществено публично-частното партньорство. Това предложение ще бъде прегледано и вероятно гласувано от идващия състав на Столичния общински съвет. Ако бъде признато, процесът би трябвало да продължи с процедура по желание на съответен вложител.

Още разбори

На първо време " Топлофикация-София " би трябвало да наеме интернационален съветник, който да ревизира, проучва, редактира или добави към този момент направените юридически и финансов разбор и софтуерен одит. Трите документа са прегледани от работна група, в която вземат участие съветници от всички групи в Столичния общински съвет. Решението за продължаването на процеса с наемането на интернационален съветник би трябвало да бъде гласувано в четвъртък от общинарите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР