София ще си има свой аквапарк до края на 2019

...
София ще си има свой аквапарк до края на 2019
Коментари Харесай

Фандъкова обяви началото на грандиозен проект за близо 10 млн.лева!

София ще си има собствен аквапарк до края на 2019 година. Той ще бъде построен при разширението на парк „ Възраждане “ в квартал „ Зона Б5 “. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новото парково пространство ще е 25 декара и с изключение на очакван аквапарк, ще бъде построен под земята минерален басейн, пет нови площадки, кътове за отдих и ще бъдат засадени стотици дървета.

Разширението на парка ще коства до 9,5 млн. лева, като 5,5 млн. лева ще бъда от бюджета на общинското сдружение „ Софийски парцели “, а за останалите ще се кандидатства с план пред Фонда за развиване на градска среда към Оперативна програма “Региони в растеж”.

Решението за кандидатстването би трябвало да вземат общинските съветници на 26 юли.

“Готови сме с идейния план за разширение на парк „ Възраждане “ с още 25 дка. Върху 6,6 дка построяваме аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18,2 дка разширяваме парка.

Всички съществуващи дървета на терена се резервират, като ще бъдат засадени още над 400 щироколистни и иглолистни дървета. Закритият плувен басейн ще е ситуиран в обслужващата постройка, в която ще има и СПА-център. Аквапаркът разполага с 5 открити басейна, като акценти са двете водни пързалки, детския и бебешкия басейн.

Целта ни е паркът и аквапарка да са подготвени в края на 2019 година Така София ще разполага с над 80 дка нов парк с развлекателни и спортни уреди.

Предварителните оценки на инвестицията, която ще направи общинското сдружение „ Софийски парцели “, в построяването на парка и аквапарка, е 9,5 млн. лева Част от средствата се обезпечават от ръководството на общинската благосъстоятелност, а друга – ще бъде финансирана посредством заем от Фонда за градско развиване съм Оперативна програма „ Региони в напредък “, написа столичният градоначалник в персоналния си фейсбук профил, където сподели още фотоси от грандиозния план.

Готови сме с идейния план за разширение на парк „ Възраждане “ с още 25 дка. Върху 6,6 дка построяваме аквапарк и…

Публикувахте от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova в Вторник, 17 юли 2018 година



Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР