София. Ще поискаме тълкувателно решение от Конституционния съд на решението

...
София. Ще поискаме тълкувателно решение от Конституционния съд на решението
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ - СДС: Ще поискаме тълкувателно решение от Конституционния съд на решението за мораториум и обявяването му за противоконституционно

София. Ще желаяме тълкувателно решение от Конституционния съд на решението за мораториум и оповестяването му за противоконституционно. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова по време на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Правим този брифинг, с цел да коментиаме следствията на взетото тази сутринт решение от Народното събрание за налагане на мораториум върху избрани дейности на държавни органи. Решение, което беше подкрепено от парламентарните групи и обективирано на 22 април. Според нас, а и освен и други парламентарни групи приказваха в този смисъл, че към този момент има решение на Конституционния съд от 2014 година във връзка с налаганите мораториуми от страна на Народното събрание, които засягат неустановен кръг лица, които стопират действието на избрани закони и които засягат ползи на жители, в това число. От няколко часа от момента, от който това решение стана обществено известно, нашата парламентарна група, неведнъж е сезирана от Националното съдружие на общините, в това число такива общини, които не се ръководят от Политическа партия ГЕРБ, тъй като в решението има точка във връзка с назначенията в държавната администрация ", сподели Атанасова.

Тя регистрира, че според Закона за държавния чиновник и в Народното събрание ръководителя на Народното събрание надали по-късно решение може да прави назначения на разнообразни специалисти, които извършват функционалността на държавни чиновници.

" Ние сме взели решение нашата парламентарна група от една страна, че ще желаяме тълкувателно решение от Конституционния съд във връзка с взетото от Народното събрание решение и оповестяването на противоконституционност на днешния мораториум. Важното е, че този мораториум и това решение визира сфери от публичния и икономическия живот, които не се знае какви последици ще носят, защото има редица образци в тази посока ", сподели още Атанасова.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР