София ще кандидатства за домакин на Зимните младежки олимпийски игри

...
София ще кандидатства за домакин на Зимните младежки олимпийски игри
Коментари Харесай

Tомас Бах окуражи София да кандидатства за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г.

София ще кандидатства за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024 година Това стана ясно след диалога на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах с премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев в Министерски съвет. Официалната среща сред Кралев и Бах продължи в Министерство на младежта и спорта (ММС), на която участваха ръководителят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и зам.-председателите Йорданка Благоева, Валентин Йорданов, Красимир Инински и Любомир Ганев. Това оповестяват от Министерството на младежта и спорта.
 kba_3928_621x480  kba_3944_640x420  pm_bah-2_640x418  pm_bah-3_640x427  pm_bah-6_640x470  pm_bah-7_640x403  pm_bah-9_543x480
„ Това, което вършиме, е необикновено. В момента в България се организират три Световни шампионати в олимпийски спортове, което мисля, че е олимпийски връх. За една година в Германия организирахме 11 международни шампионата по олимпийски спортове, само че нямам спомен три от тях да са били едновременно. Това ми дава мотив да Ви окуража да минете на последващо равнище и да кандидатствате за хазаин на Зимни олимпийски игри ”, съобщи Бах. Премиерът Борисов разяснява, че ще се усеща по-уверен в сполучливото ни домакинство, в случай че първо организираме Зимни юношески олимпийски игри и разпореди на министър Кралев да приготвят кандидатурата на София за хазаин на игрите през 2024 година, дружно със Стефка Костадинова и специалисти от МОК. Първите съвещания с МОК по отношение на кандидатурата на България ще бъде разисквана от министър Кралев и Стефка Костадинова в границите на Летните олимпийски юношески игри в Буенос Айрес през октомври.

Най-влиятелният човек в международния спорт показа, че е извънредно удовлетворен от съдействието си с Красен Кралев като член на Управителния съвет на WADA и акцентира, че българският министър умее да балансира сред ползите на другите държавни управления по този начин, както министър председателят Бойко Борисов балансира сред страните на Балканите. Томас Бах уточни, че в лицето на Стефка Костадинова и министър Кралев България има изключителни посланици пред света.

Министър Кралев посочи, че доверието, което получава България, е вследствие на целенасочената работата на държавното управление и персонално на Бойко Борисов. „ Премиерът Борисов е спортна натура и оказва помощ извънредно доста на българския спорт. От 2009 година у нас се построиха голям брой уреди, което ни разрешава да домакинстваме на шампионати от най-голям сан. Горди сме, че отзивите, които получаваме за организацията на международните шампионати досега, са отлични “, сподели Кралев.

По време на срещата в ММС Красен Кралев връчи на Томас Бах най-високото държавно отличие в региона на спорта „ Венец на спечелилия “. Германецът е първият чужденец, който получава почетния знак, основан през 2015 година по самодейност на министър Кралев и с който се награждават заслужили спортисти, треньори, ръководители и персони с огромен принос за развиването на българския спорт.
Томас Бах получи публично и званието “Доктор хонорис идея ” на Националната спортна академия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР