София ще има градски чешми и тоалетни. Това стана ясно,

...
София ще има градски чешми и тоалетни. Това стана ясно,
Коментари Харесай

София ще има градски чешми и тоалетни

София ще има градски чешми и тоалетни. Това стана ясно, откакто отчетът на ръководителя на Политическа партия МИР и съпредседател на "Политическа група 5 " инж. Симеон Славчев за слагането на чешми в София беше кардинално признат по време на съвещание на отрасловата комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне към Столичния общински съвет, оповестиха от екипа на инж. Славчев.

По време на съвещанието инж. Славчев предложи да се образува работна група от общински съветници и представители на "Софийска вода ", която да направи разбор на местата на които ще се изградят чешмите както и да създаде съответните механизми и съответните периоди, тъй че работата по построяването на градските чешми в София да стартира още напролет на 2020 година

Поради обстоятелството, че построяването на градските чешми не може да бъде финансирано посредством третото съглашение на Столична община със "Софийска вода ", защото средствата по него за 2020 година са към този момент съгласувани, инж. Симеон Славчев предложи те да се финансират от бюджета на Столична община. Предложението на инж. Симеон Славчев за чешмите беше кардинално признато и откакто работната група излезе с съответни оферти те бъдат гласувани в Столичния общински съвет. Единственият, които се опълчи на построяването на градски чешми в София беше общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Димитър Антов. Предстои да бъде признато и друго предложение на инж. Славчев – да бъдат построени нови публични тоалетни в центъра на София, които да се впишат в градската среда на столицата и да могат да се употребяват от всички поданици и посетители на града.

"Не може столица, която претендира да е културна и туристическа дестинация, да няма съвсем нито една градска тоалетна ", разяснява общинският консултант Симеон Славчев. Решението да се изградят публични тоалетни ще бъде заложено в отчета и гласувано дружно с построяването на чешмите в София. Работната група към Комисията ще има задача да изследва разновидностите за съвременни тоалетни в градската среда и да даде оферти по какъв начин да наподобяват те.

"Благодаря на всички сътрудници общински съветници, които поддържаха предлагането ми, като се изключи така наречен патриоти, които явно не желаят София да бъде европейска столица с европейски и естествени човешки условия ", съобщи инж. Симеон Славчев след края на комисията. Ако отчетът и предложенията на инж. Славчев бъдат признати от Общинския съвет, то се чака от март-април другата година в София да стартира построяването на градски чешми и градски тоалетни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР