София ще бъде една от спирките в супер успешното турне

...
София ще бъде една от спирките в супер успешното турне
Коментари Харесай

Стинг зарадва феновете си в България! Легендата идва в София през септември

София ще бъде една от спирките в супер сполучливото турне на мегазвездата Sting „ 57th & 9th ”, промотиращо последния албум на гениалния музикант. Специален посетител на концерта в зала „ Арена Армеец “ на 16 септември ще бъде неговият наследник Joe Sumner. Той е един от най-популярните английски музиканти, чиято сполучлива кариера продължава над четири десетилетия. Гордън Матю Томас Съмнър, по-известен като Sting, е надарен композитор, артист, текстописец, артист и деятел, продал над 100 милиона албума. Големият му пробив е през 1977 година, когато дружно със Стюарт Коупланд и Анди Съмърс образува The Police. Групата издава 10 сполучливи албума, печели шест награди „ Грами “ и две „ Бритс “ и е призната в Рокендрол Залата на Славата през 2003 година
В средата на 80-те Sting слага начало на соловата си кариера, ознаменувана с шлагери като “Fields of Gold”, “Englishman in New York”, “Fragile” и “Desert Rose”. Той печели още 10 награди „ Грами “, две „ Бритс “, „ Златен Глобус “, „ Еми “, има и четири номинации за „ Оскар “. Изявява се и като артист в известни шлагери като „ Дюн “ на Дейвид Линч, „ Приключенията на барон Мюнхаузен “ на Тери Гилиъм и „ Две димящи цеви “ на Гай Ричи. Легендарният музикант поддържа и разнообразни организации за отбрана на човешките права и на горите и изнася поредност от благотворителни концерти в отбрана на тези дела.

След повече от десетилетие безмълвие, през ноември предходната година Sting показа своя дванадесети солов албум – 57th & 9th, публикуван у нас от Анимато Мюзик/ Universal Music. Колекцията от 10 шлагера разкрива необятен набор от музикалния и лирически гений на английската звезда – от първия гръмък и кондензиран с китарни рифове сингъл “I Can’t Stop Thinking About You” до разтърсващата “Petrol Head” и звучащата като химн “50,000”. Албумът, продуциран от Мартин Киршенбаум, е записан единствено за няколко седмици с присъединяване на изключителните музиканти Доминик Милър (китара) и Вини Колайута (барабани), както и барабанистът Джош Фрийс (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses), китаристът Лайъл Уъркмен и беквокалите на групата от Сан Антонио The Last Bandoleros.
През февруари тази година Sting започва международно турне в поддръжка на новия си албум – 57th & 9th Tour. Всички концерти в Северна и Южна Америка, Мексико и Европа бяха разпродадени за негативно време.

Отзивите на музикалните експерти са повече от хвалебствени:

„ В сърцевината на това, което Стинг прави, е върховен гений за писане на текстове, леещи се мелодии, дръзки ритми и изпълнени със смисъл текстове, предадени от музикален занаятчия, чието същинско достижение са осъществявания на допустимо най-високо равнище. Това шоу заслужава почетен орден! “ – The Telegraph, Англия
„ Стинг не е просто реализатор, който прави шоу. Той е актьор, който излиза, с цел да твори изкуство на сцената “. – Alto Voltaje, Пуерто Рико.

След големия триумф при старта на турнето, Sting ще превземе Азия и ще има участия на фестивали из Европа през лятото, а есента ще свири в определени градове в Европа. За наша наслада ще го забележим и в София на 16 септември. Освен части от новия му албум, ще чуем и всички обичани шлагери на английския талант.

Специален посетител на турнето на Sting е неговият наследник Joe Sumner. През последните пет години Джо гради сполучлива солова кариера, дружно с изявите си като водач на рок бандата Fiction Plane. С акустичната си китарата той твори страхотни части, които покоряват рок почитателите по целия свят. Джо признава, че въздействие върху него са оказали както баша му Sting и The Police, с които постоянно е пътувал на турне, по този начин и Snoop Dogg.

Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР