София ще бъде домакин на първия по рода си Аграрен

...
София ще бъде домакин на първия по рода си Аграрен
Коментари Харесай

София ще бъде домакин на първия по рода си Аграрен форум в България

София ще бъде хазаин на първия по рода си Аграрен конгрес в България. Организатор на събитието е Министерството на земеделието и храните, а част от идейния екип е българския академик акад. Атанас Атанасов и някогашният министър на земеделието Кирил Вътев.Аграрният конгрес ще се организира на 31 май, от 13:00 часа в зала „ Азарян ” на НДК, а поканени са всички аграрни производители.

Заедно с учените във форума присъединяване ще вземат и млади аграрни производители като Марк Цеков.

„ Целта на форума е да съберем част от родните учени по света и у нас и да създадем връзката сред науката и бизнеса ”, изясни Кирил Вътев в ефира на Дарик радио и добави:

" Темата на форума е капацитетът на българската земеделска просвета за създаване на устойчива агро-хранителна система за продоволствена самостоятелност. Въпреки че имаме критици по тематиката желаеме на този конгрес да свържем българските аграрни производители и да бием мощно камбаната, че би трябвало да се вземат доста съществени ограничения и секторът да стане народен приоритет. Каквито и политически обединения да се сменят да се знае, че капацитетът на страната е огромен, с цел да подсигурява продоволствена самостоятелност от лично произвеждане "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР