София ще бъде домакин на кръг от сериите Гран При

...
София ще бъде домакин на кръг от сериите Гран При
Коментари Харесай

Слави Бинев: Домакинството на серии от Гран При по таекуондо е голямо признание

София ще бъде хазаин на кръг от сериите Гран При по олимпийско таекуондо. Надпреварата ще се организира от 18 до 20 октомври в зала EFE на хотел "Маринела ".

Днес се организира формалната конференция, в която участваха ръководителят на БФТ Слави Бинев, президентът на World Taekwondo доктор Чунгуон Чо и някои от състезателите.

Д-р Чо съобщи, че чака таекуондото да бъде най-коментираният спорт и да реализират огромни резултати с това домакинство.

"Догодина ще се случат две съществени неща. За първи път ще използваме 360-градусовата камера, която ни дава 4D аспект. Тествахме я на няколко огромни надпревари, тъй че продължаваме да ги използваме. Няма да има слепи петна за съдиите, тъй че ще махнем всевъзможен субективизъм и всичко ще се вижда доста ясно. Всичко ще бъде доста тъкмо, задачата е най-хубавите спортисти да не бъдат ощетявани. Втората огромна смяна е, че ще въведем новото облекло за състезателите по таекуондо. "

"До този миг в никакъв случай не е било елементарно да избираме страна-домакин на Гран Притата, като изключим София. След като видяха триумфа на сериите, доста страни желаят да поемат семейството. Разбира се, всичко стартира в Манчестър, където за първи път се организира серия Гран При. Само в таекуондото може да видите такова обединяване, а то ражда и огромни резултати. Много бих желал този дух на естетика да продължи, тъй като единствено по този начин можем да реализираме още по-големи триумфи. "

Слави Бинев съобщи, че чака положително показване от представителите ни.

"Ние се надяваме спортистите ни за първи път да се окичат с орден от Гран При. Никога до момента не сме имали орден, а и тук няма леки срещи, всяка среща е с евентуален пръв. Така че стискаме палци на нашите състезатели да пробият това мъчно препяствие пред нас. Всичко е в техните ръце. "

"Първата ни значима задача е да почнем да работим съществено с европейските институции, тъй като всички съществени институции към този момент имат такава организация. Това е първата точка, която е извънредно значима. План за деяние с европейските институции. "

"Втората съществена точка е да се провежда първото съревнование на Европейски Съюз. "

"И третата изкючително значима задача пред нас е да създадем проява в Европейския парламент, откакто към този момент направихме такава пред папата, в Лозана. Защото постоянно огромните събития се организират в Европейския парламент.

"Домакинството на събития от подобен сан е огромно самопризнание за работата ни и за това, което се опитваме да създадем в спорта в България. Опитваме се да бъдем част от федерациите, създаващи стандарти. Самото приемане на такива значими събития като Гран При и Светоно състезание изисква огромна работа. Това е огромно доверие и се надявам да създадем по този начин, че таекуондото да продължава да се развива по най-модерния метод. "

"Това са най-добре изхарчените ни пари. Ние имаме помощта на цялата страна и на всички, които обичат спорта и обичат основаването на положителни модели. Ние ще накараме нашите спортисти да имат вяра в това, че би трябвало да бъдат освен положителни спортисти, само че и съвършени хора. Ще се опитаме да създадем модел, който да сътвори чувството, че всичко, което по този начин или другояче е изгубило смисъл - грижата за младежите, ние ще го превърнем в модел на поведенеие, който да бъде последван. Това са най-добре изхарчените средства и всички би трябвало да са горди с това ", приключи Слави Бинев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР