София. Шестата фотоизложба Виж София – променяме я заедно“ беше

...
София. Шестата фотоизложба Виж София – променяме я заедно“ беше
Коментари Харесай

Инж. Илиян Терзиев, КСБ: С изложбата Виж София - променяме я заедно показваме постиженията на българските строители

София. Шестата фотоизложба „ Виж София – променяме я дружно “ беше открита от ръководителя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев и зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов, оповестиха от пресцентъра на Камарата на строителите в България . Пред гостите на събитието инж. Терзиев показа, че самодейността за изложбата е почнала преди 6 години дружно с кмета Йорданка Фандъкова. „ Тогава не смятахме, че тя ще придобие подобен огромен отзив освен в строителните среди, само че и измежду жителите на столицата. Надяваме се самодейността да продължи и отсега нататък, с цел да може да демонстрираме достиженията на българските строители, както и това, което се случва в София, и с какви темпове тя се трансформира ”, сподели ръководителят на УС на КСБ. Той изясни, че в изложбата са показани обекти от целия строителен набор – метро, ремонтирани улици и булеварди, нови здания, актуализирани площади, санирани учебни заведения и детски градини. Инж. Терзиев уточни, че в изложбата са включени обекти, осъществени както с обществени, по този начин и с частни вложения. „ Изборът не беше елементарен - от над 100 обекта избрахме 60, които са на паната. Опитали сме се да представим най-хубавото, което сме създали през годината. Всеки уважаващ себе си строител влага душата си в нещата, които прави. Във всеки един показан в изложбата обект са вложени душата и сърцето на изпълнителите ”, акцентира инж. Терзиев.
Зам.-кметът Дончо Барбалов благодари на КСБ и на в. „ Строител ” за реализирането на изложбата. „ Ние виждаме едни прелестни нови здания, реновирани сгради, индустриални халета, паркове. Трябва да отдадем дължимото на строителите в навечерието на техния празник - Димитровден. Надявам се тази самодейност да продължи, с цел да може всички да видят какво се случва в нашия град и да знаят, че зад това стои доста интензивен труд от страна на общината и на строителите “, сподели Барбалов и акцентира, че в случай че се експонират фотоси на всички обекти, изпълнени от строителите през годините, експозицията ще стигне до Софийския околовръстен път.
Изложбата „ Виж София - променяме я дружно “ е проведена от Камарата на строителите в България (КСБ) и вестник „ Строител “, със съдействието на Столичната община. Традиционно тя е отдадена на Деня на строителя – Димитровден. Изложбата е формирана от 60 пана с авторски произведения на екипа на в. „ Строител “ и въздушно снимани фотоси с квадрокоптер (дрон) на знакови обекти, построени в столицата. До 2 ноември в това число жителите и гостите на София ще могат да видят по какъв начин градът се трансформира с помощта на реализацията на другите строителни планове и съхраняването на културно-историческото ни завещание. И през тази година 60-те пана показват редица актуализирани улици и булеварди, санирани детски градини и учебни заведения, столичното метро, нови здания, цветни мозайки, построени или рехабилитирани паркове и зони за отдих, храмове и други красиви обекти в София.

Изложбата е осъществена с поддръжката на „ Геострой ” АД, „ Джи Пи Груп ” АД „ Главболгарстрой Холдинг ” АД, „ Пайп Систем ” АД и „ Катрагруп ” ЕООД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР