София. Сформиране на работна група за решаване на въпроси, свързани

...
София. Сформиране на работна група за решаване на въпроси, свързани
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова обсъди теми от взаимен интерес с президента на КНСБ Пламен Димитров

София. Сформиране на работна група за решение на въпроси, свързани с използването на държавни парцели от структури на КНСБ, разискаха през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и президентът на Конфедерацията Пламен Димитров. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Необходимо е синдикалната организация да показа искане, с цел да се инициира основаването на такава група, като се планува в нея да бъдат включени с изключение на специалисти от министерството и от КНСБ, и от други способени институции.
По време на срещата на министър Аврамова с представителите на синдиката бяха разисквани и други тематики от съвместен интерес, измежду които дефицитът на квалифицирани фрагменти в строителството и ВиК бранша и регулацията на тези браншове.
" Категорично сме за изсветляването на строителния отрасъл. Трябва да си спомагаме ", съобщи районният министър.
Коментирани бяха също подготвяните от министерството нормативни промени във ВиК бранша – Законът за ВиК, който е на стадий идея и по него следва още работа, препоръчаните промени в Наредба № 4, както и идните за осъществяване ВиК планове с европейско финансиране.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР