София. Сериозна част от ВиК дружествата в страната все по-плътно

...
София. Сериозна част от ВиК дружествата в страната все по-плътно
Коментари Харесай

Манол Генов, БСП: Сериозна част от ВиК дружествата в страната все по-плътно са притиснати до стената от задаващ се реален фалит

София. Сериозна част от ВиК сдруженията в страната все по-плътно са притиснати до стената от задаващ се действителен банкрут. Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Манол Генов във върпрос към министър-председателя Стефан Янев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Проблемът с цената на водата в резултат на високата цена на ел. силата и неналичието на експедитивна реакция на КЕВР за следващ път е мотив да сигнализираме какъв брой е сериозен казусът и че срокът за неговото решение е повече от незабавен ", сподели още Манол Генов.

Той регистрира, че преди дни среща сред енергийния регулатор и районното министерство са съдали още повече напрежение и всички са останали без учредения да чакат, че скоро нещо ще се промени по този начин, че водните сдружения да не банкрутират и цените да са търпими при новите условия.

" За нас е изключително притеснително събитието, че бизнес проектите на ВиК бранша необяснимо за какво отлежават от половин година в комисията. Реално те няма по какъв начин да влязат в действие от 1 януари 2022 година Още повече, че заложената вътре в тях цена на водата, няма по какъв начин да бъде настояща поради новите енергийни разноски, нова минимална работна заплата, цени на ресурсите за ВиК инфраструктура. Във ваше лице настояваме изпълнителната власт да огласи позицията по следните въпроси. Готова ли е да изиска задействане на Законова мярка по чл.19 от Закона за контролиране на ВиК услугите откакто КЕВР разполага в детайли с информация за каузи на разноските за ел. сила на всяко едно ВиК сдружение? Информация за настоящи цени може да бъде получена в рамките дневно. Каква е позицията на държавното управление и отрасловото министерство за опцията на фонд " Сигурност на електроенергийните системи ", да бъдат трансферирани средтва за подпомогане на ВиК дружестват? Има ли подготвеност за пристъпване към смяна в Закона за енергетиката по този начин, че да се прибавят и ВиК сдруженията като икономически субекти, които могат да сключат контракти за доставка на ел. сила по контролирани от комисията цени? ", съобщи още Манол Генов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР