София се включва в Международната кампания Нощ на прилепите. В

...
София се включва в Международната кампания Нощ на прилепите. В
Коментари Харесай

София се включва в Международната кампания "Нощ на прилепите"

София се включва в Международната акция " Нощ на прилепите ". В Националната библиотека " Свети свети Кирил и Методий " от 17.00 часа ще бъде проведена работилница за къщички за дребните бозайници, съобщи БНР.

Идеята на самодейността " Нощ на прилепите " е да се срещнат повече хора с неповторимия метод на живот и значимостта на тези забавни бозайници, изяснява Ния Тошкова от Националния природонаучен музей.

" Основната ни концепция е да разпространяваме и да променим имиджа на прилепите в обществото. Те са едни от най-интересните бозайници на планетата земя, единствените летящи бозайници действително ".

" Опазването на прилепите и други животни не е самоцелно. Без прилепите животът на хората би бил, може да се каже, неосъществим или необикновено сложен поради дословното настъпление от инсекти, което би се случило, в случай че те не съществуват ", сподели Елена Стоева от фондация " Зелени Балкани ".

Международната акция " Нощ на прилепите " се провежда в България за 22-ра поредна година с поредност от събития в 11 града. Днес, с изключение на София, прояви в отбрана на единствените летящи бозайници има в Поморие и Русе. Закриването на акцията ще бъде на 14 октомври в Зоологическата градина в София. Повече информация - в уеб страницата на фондация " Зелени Балкани ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР