София се превръща в дигитална столица на света. Представители на

...
София се превръща в дигитална столица на света. Представители на
Коментари Харесай

„Уебит”: Технологичен фестивал поглежда в бъдещето

София се трансформира в цифрова столица на света. Представители на над 110 страни се събират на следващия ден на „ Уебит” (Webit Festival), с цел да ни покажат по какъв начин ще наподобява бъдещето. Освен робота София, ще видите и човек, който лети с костюма си.

Едни от най-големите изобретатели в света идват в България, с цел да ни покажат по какъв начин ще наподобява софтуерният свят в бъдещето – роботи, изкуствен интелект и умни градове.

„ Говорим, несъмнено, за летящият човек, живият „ Айрънмен”, приказваме и за еманацията на връзката сред машина и човек. Ще видите хора и изключително единия, който назовава себе си Обикновения човек, който е изобретил своя лична така наречен бионна ръка”, споделя създателят на „ Уебит” Пламен Русев.

Ще бъде ли преместен индивидът от роботите? „ Краткият отговор – да, роботите ще изместят хората, само че това не значи, че безусловно е неприятно. Ще изместят хората, само че мисля, че това ще е в работа, в която не мисля, че хората по хипотеза се усещат щастливи като я вършат”.

Той насочва вниманието ни към новия супер компютър на Ай Би Ем: „ Ако всички ние, всички хора на тази Земя в продължение на 305 дни, всяка секунда вършим по една калкулация, ние всички дружно ще сметнем тъкмо толкоз, колкото този супер компютър за една милисекунда”.

Фестивалът събира в себе си 10 самостоятелни събития – медии, цифров свят, водачество, киберсигурност и цифрово здраве. Ще приказваме за удължаването на живота, актуалните технологии за оперативни интервенции и опциите посредством тях да бъдат победени болести като рака.

Медийната част събира одобрени имена от международната сцена, както и топ представители на българската промишленост. Ще взе участие шефът „ Новини, настоящи излъчвания и спорт” в bTV Media Group Венелин Петков.

Тази година интензивно присъединяване във фестивала имат и доста политици, които ще са част от специфична пленарна сесия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР