София се класира на седмо място от 18 града в

...
София се класира на седмо място от 18 града в
Коментари Харесай

София се класира на седмо място в конкурса на ЕК за зелени градове

София се класира на седмо място от 18 града в състезанието на Европейската комисия за "зелени " градове, оповестиха от Столичната община.

В класацията на Европейската комисия за зелени градове София взима първо място в категориите "Качество на въздуха " и "Интегрирано ръководство ".

Столицата ни заема предни позиции и в знаците "Адаптация към измененията в климата " (трето място), "Смекчаване на измененията в климата " (четвърто място) и "Енергетика " (четвърто място). Главите "Отпадъци " и "Зелен напредък и екоиновации " са получили положителни оценки, надлежно шесто и седмо място измежду участниците. Журито, формирано от интернационалните специалисти и учени, предлага надграждане на към този момент постигнатото в София в сферата "Градска подвижност ", както и усилена работа по тематиките "Биоразнообразие ", "Устойчиво земеползване ", "Води " и "Шум ".

Резултатите от техническата оценка на градовете - претенденти в състезанието за премията "Зелена столица на Европа " 2022 бяха оповестени на 12 май от Европейска комисия, показват от общината. Надпреварата е основана през 2006 година Нейната цел е да окуражи напъните на локалните управляващи да реализират баланс сред социално-икономическото развиване и опазването на околната среда. Градовете - финалисти в състезанието са Дижон, Гренобъл, Торино и Талин.

Победителят ще бъде определен тази есен след показване на визията за развиване на всеки град. В общо класиране София заема седмо място от 18-те претендента. Работата по кандидатурата на София за състезанието "Зелена столица на Европа 2022 " беше координирана от екипа на план "Зелена София " на Столична община.

143 учебни заведения и детски градини се включиха в акция на Столична община

Той e основан в края на 2016 година от кмета Йорданка Фандъкова, в отговор на предложение на предприемчив комитет, който моли столицата на България да взе участие в самодейността на Европейска комисия. Кандидатстването през 2019 година е първи опит на града в състезанието. След разбор на резултатите и правене на предложение за ограничения, София още веднъж ще взе участие в конкуренцията и ще подаде своите документи през тази есен, показват от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР