София се изхвърли с по-голям бюджет за 2021 г. в

...
София се изхвърли с по-голям бюджет за 2021 г. в
Коментари Харесай

София се изхвърли с по-голям бюджет, макар Covid да реже приходите й

София се изхвърли с по-голям бюджет за 2021 година в размер на 1.884 милиарда лева без значение от по-ниските си доходи поради пандемията, които докараха до двете актуализации на бюджета ѝ през 2020 година За съпоставяне финансовият проект на общината за 2020 година бе 1.729 милиарда лева, т.е. с към 8% по-малък.

Най-големият индивидуален ремонт, който се залага за тази година, е на трамвайното трасе от Съдебната палата до Княжево. Предвиждат се 65.7 млн. лева за създаване, разширения и поправки на детски градини и ясли в София и 200 млн. лева за битка с мръсния въздух в София, като съвсем цялата сума ще отиде за нови станции на метрото. Предстои София да изтегли и 60 млн. евро заем за стратегически инфраструктурни планове, който ще връща 20 години.

Най-много пари - 1.375 милиарда лева се залагат за държавно делегираните действия, които се финансират от националния бюджет. Става въпрос за възнагражденията на учителите в общинските учебни заведения, работещите в столичните поклиники, общински лечебни заведения и други

Три цели

" Бюджет 2021 година е фокусиран върху краткосрочно решение на 3 стратегически цели за София. Първата е създаване на стратегическа инфраструктура на София. 140 млн. лева е бюджетът за създаване на транспортна инфраструктура и реорганизация, и трамваен релсов път ", сподели Фандъкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР