София се готви за едно от големите спортни събития в

...
София се готви за едно от големите спортни събития в
Коментари Харесай

Близо 900 представители от 54 държави посреща България за Световното по художествена гимнастика


София се готви за едно от огромните спортни събития в света за тази година – Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира в зала „ Арена Армеец “ сред 10 и 16 септември. За конкуренцията в България ще дойдат впечатляващите 886 души от 54 страни, като 176 ще са гимнастичките в самостоятелното и 215 гимнастички от 36 ансамбъла. Всички те ще покажат най-хубавото от себе си, с цел да имат шанса за медалите.

„ Историята датира от 1969 година, когато Варна за първи път е хазаин на Световно състезание по художествена гимнастика. Второто Варненското издание на международната демонстрация се състои през 1987г. С дългогодишния си опит, насъбран по време на тези две събития и идващите 8 поредни влиятелни надпревари от серията за Световна купа на ФИГ, извършени в интервала от 2011 до 2018 година, Българската федерация по художествена гимнастика гордо и сполучливо води акция за завръщане на Световното състезание у нас през 2018 година Днес, 49 години след първата българска премиера и 31 години след второто българско домакинство, Световното състезание по ХГ продължава приключението си вкъщи със своето 36-то издание, което ще се организира в София в границите на 7 спортни дни през септември. Златните девойки, нашите родни героини, ще се конкурират с техните директни противници, защитавайки позициите си на международен водач. По време на финалите се чакат над 9000 български и задгранични фенове. Нашата цел е да сътворим събитие, което би трябвало наложително да бъде гледано и на което наложително би трябвало да се участва. То ще бъде прелестна изява в сърцето на нашата страна, както за спорта и нашите сътрудници, по този начин и за града хазаин. Събитието ще бъде идващият извънреден триумф за България и Международната федерация по гимнастика с грандиозно наличие онлайн и посредством телевизионни излъчвания “, споделя Илиана Раева, ръководител на БФХГ.

Мария Петрова ще бъде дипломат на Световното. „ Посланик на Световно състезание се показва в това, да въодушевява в средата, в която работи, а точно международното състезание, като по този метод да предизвиква и популяризира художествената гимнастика по света. За мен е изключителна чест да бъда определена за Посланик на това по този начин чакано Световно състезание в София. Вярвам, че ще успеем да организираме един паметен театър. Желая от все сърце триумф на нашите прелестни и надарени девойки “, споделя Мария.

Световното състезание ще има собствен амулет - това ще бъде Радина Филипова, която е и „ Златното момиче “ на шампионата. „ Много съм разчувствана от новата ми роля! Полетях когато ми се обади госпожа Раева. Разбирам значимостта да бъда обединителния облик на великите шампионки на България. Но най-вече се надявам да донеса шанс на нашите девойки “, споделя Радина.

„ Огромният журналистически и публичен интерес дефинират събитието като едно от най-зрелищните за българския спорт за 2018 година Художествената гимнастика, женски спорт номер едно, ще концентрира вниманието, обединявайки прелест, хармония, искра, аудитория и телевизионна публика и ефирен интерес. Убедени сме, че ще оставим света с надълбоко усещане от събитието “, приключва Росина Атанасова, общоприет секретар на БФХГ. Световното състезание по художествена гимнастика в София ще се организира от 10 до 16 септември 2018 година в зала „ Арена Армеец “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР