София. СДС настоява за незабавната оставка на изпълнителния директор на

...
София. СДС настоява за незабавната оставка на изпълнителния директор на
Коментари Харесай

СДС настоява за незабавната оставка на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев

София. Съюз на демократичните сили упорства за незабавната оставка на изпълнителния шеф на БАБХ - доктор Дамян Илиев. Това се показва в позиция на Съюза на демократичните сили (СДС), изпратена от пресцентъра на политическата групировка .
Агенция „ Фокус “ разгласява цялостния текст на позицията на Съюз на демократичните сили без редакторска интервенция:
„ Съюз на демократичните сили упорства за незабавната оставка на изпълнителния шеф на БАБХ - доктор Дамян Илиев
Основните ни претекстове са:
- За следващ път ръководената от него работа върви след събитията
- БАБХ не даде никаква предварителна съответна и навременна информация за евтаназията на животните в Ямболска област
- Липса на каквато и да е съпричастност към тъгата на отрудените хора, за които животните са техния занаят и целия им живот
- Едва на третия ден се вкарват пунктове за стерилизация, до момента в който към евтаназията на животните се пристъпва незабавно.
- Появата на заболявания, като нодуларен дерматит, бруцелоза, наследник език и чума през последните години, доктор Дамян Илиев изяснява като разследване на нерегламентирано придвижване и търговия с животни. А кой би трябвало да следи за това? Не е ли тъкмо БАБХ?!
- БАБХ се държи като углавен отряд за бърза екзекуция на животни, а не като организация, която би трябвало да се грижи за здравето и хуманното отношение към тях.
Поредният случай на липса на професионализъм от страна на БАБХ, докара до обществено напрежение, неодобрение и заиграване с тъгата на стопаните на убитите животни.
Призоваваме доктор Илиев да отговори по какъв начин сe стигна дотук:
- Нелегален импорт?
- Пробив през „ непреодолимото възпрепятстващо оборудване “?
- Наличие на огнище, което служителите от БАБХ са проспали?
Проблемите в Агенцията за сигурност на храните нарастват лавинообразно: безсмисленото ликвидиране на четирите здрави кончета и двете кучета; умрелите от апетит и мраз коне, оставени на произвола в планината; кравата Пенка; лъвчетата Терез и Масуд; унищожената незаконна пратка от екзотични птици, преди да излязат резултатите от проучването и още доста случаи, ясно показващи по какъв начин се работи в БАБХ.
Всички тези обстоятелства постановат незабавната оставка на доктор Дамян Илиев. Ако не го направи самичък, в реда на нещата е министърът на земеделието да реши този проблем и да го в профил. “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР