София. Сдружение за антични реконструкции MOS MAIORUM ULPIAE SERDICAE организира

...
София. Сдружение за антични реконструкции MOS MAIORUM ULPIAE SERDICAE организира
Коментари Харесай

Античен фестивал „Сердика е моят Рим“ ще се проведе в София на 21 и 22 септември 2019 г.

София. Сдружение за антични реконструкции " MOS MAIORUM ULPIAE SERDICAE " провежда Първия древен фестивал„ Сердика е моят Рим “, който ще се организира в София на 21 и 22 септември 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Столична община .
Желанието на уредниците е да разпространяват античното завещание на столицата и да привлекат вниманието към реставрираните антични обекти: „ Западна врата на Сердика “ и „ Античен културно-комуникационен комплекс Сердика “.
Подготвена е пъстра и богата стратегия, която ще запознае жителите и гостите на града с ранната история на Сердика във времето към ръководството на император Константин Велики. Ще бъдат показани както значими за интервала събития свързани със Сердика, по този начин и ежедневният обичай, нрави и традиции на римляните и варварските племена, населявали нашите земи.
Сцена на фестивала ще станат реставрираните антични обекти в сърцето на града. Археологическият парк „ Западна Порта на Сердика “ ще се трансформира във боен лагер, а по улиците на Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика “ още веднъж ще се разхождат римски жители, занаятчии, търговци и магистрати.
Фестивалът ще събере над 140 реконструктори от България, Румъния, Унгария, Австрия и Естония. Партньори на " Сердика е моят Рим “ са Столична община, РИМ София, Кръжок към катедрата по римско право към Юридическия факултет на Софийския университет, Лятна школа по типичен езици, реконструкторски клубове от страната и чужбина.
Проектът е финансиран от Програма „ Култура ” на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР