София. Създадена е организация за обслужване на пътниците във връзка

...
София. Създадена е организация за обслужване на пътниците във връзка
Коментари Харесай

От 29 април се въвеждат промени в организацията на движение на влаковете през Централната гара в София поради стартиране на модернизацията на коловозите

София. Създадена е организация за обслужване на пасажерите по отношение на осъществяването на плана за развиване на железопътен възел София, в сектора София - Волуяк. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията в оставка Росен Желязков при откриването на конференция на управленията на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ и Български държавни железници по отношение на координираните дейности за осъществяване на реконструкцията и за обезпечаване на комфорта на пътуващите, оповестиха от пресцентъра на Министерството .

От 29 април се вкарват промени в организацията на придвижване на влаковете през Централната гара в София заради пускане на модернизацията на коловозите. По време на ремонта няма да се употребяват от първи до седми коловоз. Движението ще се реализира от 8-ми до 14-ти коловоз, като ще бъде основана организация за директно прекосяване на влаковете. По този метод ще се понижи времето за композиране и престой на влаковите сформира в гарата.
От 560 влака дневно, които се движат в цялата страна, 170 композиции минават през Централна гара - София (85 тръгващи и 85 пристигащи). Това е към 30% от всички влакове. Допълнително през гарата минават още 30 служебни влака, предопределени за композиране на сформира.

За по-гъвкаво обезпечаване на придвижването, ще бъдат изменени разписанията с до 10 минути на към 20 районни влака.
Развитието на железопътен възел София се съфинансира посредством Механизма за свързване на Европа. То включва два съществени контракта: „ Проектиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и жп сектор Централна гара София-Волуяк “ и „ Проектиране и строителство на системи за сигнализация и телекомуникации и Европейска система за ръководство на влаковете (ERTMS) “.

Модернизацията на железопътната инфраструктура в жп възел София ще докара до възстановяване на сигурността на железопътната мрежа посредством инсталиране на нови интелигентни системи като Европейската система за ръководство на железопътното придвижване (ERTMS), сигнализация и GSM-R връзки. Ще бъде повишен потенциалът и скоростта на линията, а жп превозът ще се трансформира в конкурентен на автомобилния.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР