София. Съвместно с областните управления на Министерството на вътрешните работи

...
София. Съвместно с областните управления на Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

МРРБ: Карта ще показва пешеходните пътеки по републиканските пътища в страната

София. Съвместно с регионалните ръководства на Министерството на вътрешните работи ще създадем инспекция на пешеходните пътеки във всички 265 общини страната. Тя ще е единствено за обитаемоте места, тъй като по републиканските пътища такава тече към този момент втора седмица. Това заяви през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на брифинг, дружно с основния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Валентин Радев, във връзка със зачестилите пътно-транспортни катастрофи на пешеходни пътеки, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Общонационалната инспекция на всички пешеходни пътеки в страната е по предписание на Върховна административна прокуратура.
До два месеца се чака пешеходните пътеки по републиканските пътища да бъдат разказани. „ Убеден съм, че картата, която ще създадем, ще даде цялостна визия освен за финансовите потребности за полагане на пешеходни пътеки, само че и и за това по какъв начин представителите на локалната власт извършват нормативните условия за обезпечаването на безвредно напредване по общинските пътища “, сподели по време на брифинга районният министър Николай Нанков. По думите му сега няма синхронизация сред условията за пешеходните пътеки по републиканската пътна мрежа и тези в урбанизираните територии.
„ Съгласно Наредба № 2 за маркировката по пътищата пешеходните пътеки в обитаемоте места са с по-занижени условия “, изясни министърът и заяви, че от ден на ден зачестяват случаите на пешеходни пътеки в страната, които са с неприемливо, според нормативните условия, цветово изписване и даже с неприемливи детайли.
Според районния министър на база установените пропуски за поддръжка на пешеходните пътеки Законът за пътищата може да бъде обновен в частта административни наказания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР