София. Съветът за електронни медии (СЕМ) изразява възмущение от поредния

...
София. Съветът за електронни медии (СЕМ) изразява възмущение от поредния
Коментари Харесай

Съветът за електронни медии изразява възмущение от опит за посегателство върху свободата на медиите

София. Съветът за електронни медии (СЕМ) показва отвращение от следващия опит за посягане върху свободата на медиите в осъществяване на публичната им задача. Това се споделя в позиция на Съвет за електронни медии във връзка изявление в предаването „ Здравей, България ” по Нова телевизия.

„ Само ден след вчерашното неприемливо вербално и физическо посягане върху кореспонденти, Съветът още веднъж се обръща с апел към политици и общественици да положат всички старания за спазването на нормите в общественото говорене и държание по отношение на публицистите в народен ефир ”, декларират от Съвет за електронни медии.

„ Използването на поучителен и голословно изострен звук от политически лица и представители на политически обединения, както и желанието им да дефинират типа на въпросите и тематиките на публицистите са печално известни практики от предишното ”, разясняват от Съвета за електронни медии.

СЕМ декларира, че всеки опит за проява на назадничавост и възпрепятстване на медиите в търсенето на истината не способства за упованията на обществото да се съблюдават демократичните правила на независимост на словото.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР