София. Саудитската агенция по храните и лекарствата (SFDA) определя българските

...
София. Саудитската агенция по храните и лекарствата (SFDA) определя българските
Коментари Харесай

Саудитската агенция по храните и лекарствата определя като висококачествени българските продукти, предложени на саудитския пазар

София. Саудитската организация по храните и медикаментите (SFDA) дефинира българските артикули, препоръчани на саудитския пазар, като висококачествени. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Доказателство е тяхното безпроблемно прекосяване през системата им за надзор, която подсигурява сигурност и качество на храните. Това стана ясно по време на среща сред заместник-министъра на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов и изпълнителният шеф на SFDA доктор Хишам бин Саад Ал-Джади в Рияд. Наскоро в Саудитска Арабия беше позволен вносът на български мед, а все още е в развой и одобряването на документ за импорт на фуражи.
„ Тъй като Кралството демонстрира интерес към българските ветеринарно-медицинските артикули, ще работим в посока разширение на гамата им за саудитския пазар ”, съобщи доцент доктор Иванов. Според доктор Хишам бин Саад Ал-Джади, SFDA ще спомага за опростена процедура по тяхната регистрация.
През месец ноември в България следва посещаване на делегация от SFDA, на която ще бъдат показани аграрни предприятия, ферми и лаборатории. „ Надявам се, че скоро след визитата, ще бъде вдигната възбраната за импорт и на български червени меса и живи животни в Кралството, наложена поради болестта нодуларен дерматит ”, съобщи зам.-министър Иванов.
По време на визитата си в Саудитска Арабия доцент Иванов организира и срещи с представители на локалния бизнес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР