София. Съставът на Българската армия се увеличава. Това съобщиха от

...
София. Съставът на Българската армия се увеличава. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Съставът на Българската армия се увеличава

София. Съставът на Българската войска се усилва. Това оповестиха от пресцентъра на Комисията по защита в Народното събрание . Днес по време на съвещанието на Комисията по защита, в отговор на въпрос, заложен от ген. Константин Попов - ръководител на комисията, военния министър посочи, че неотдавна тиражираната в общественото пространство информация, че съставът на Българската войска е намалял с 1000 военнослужещи, не е правилна. Цифрата е в пъти по-малко, сподели министър Каракачанов и осведоми народните представители, че съставът на Българската войска се усилва и сега следва назначението на 500 военни, а на други 625 е в ход процедура по тяхното предопределение.
По време на днешното съвещание беше изслушан и зам.-министър ген. Запрянов, който осведоми народните представители за напредъка по реализацията на целите по българското председателство в региона на защитата. От отговорът му стана ясно, че плановете по ПЕСКО са навлезли във фаза на практическа реализация.
На съвещанието бяха показани и трима от удостоените с декрет на Президента, офицери с висше военно звание, които показаха своите цели.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР