София. Съществени проблеми с новите условия за ползване на роуминг

...
София. Съществени проблеми с новите условия за ползване на роуминг
Коментари Харесай

Д-р Веселин Божков, КРС: Не се наблюдават съществени проблеми с новите условия за ползване на роуминг услугите

София. Съществени проблеми с новите условия за прилагане на роуминг услугите не се следят. Мога да кажа, че проблемите и неяснотите най-много се оказват „ неточности на растежа “. Това сподели ръководителят на Комисията за контролиране на известията (КРС) доктор Веселин Божков в изявление за Агенция " Фокус " . По думите му за интервала от влизането в действие на новите правила за роуминг - от 15 юни до сегашния миг, най-честите недоволства са свързани с подхванатата от един от мобилните оператори смяна на проекти. „ Става въпрос за деактивирането на роуминга за избрани проекти на този оператор. Ако сте клиент на подобен проект, с него не можете да ползвате роуминг услуги след 15.06.2017 година “, изясни Божков. Той съобщи, че КРС е направила инспекция по случая, макар че държанието на предприятието не съставлява нарушаване на Регламента за роуминга, за оптималната отбрана на ползите на потребителите. „ Обърнахме внимание на оператора, направихме изследване на практиките за предложение на роуминг в тарифните проекти на българските оператори и информирахме Европейската комисия. Предвид тези тъжби сме уведомили и Органа на европейските регулатори в региона на електронните известия. Аз считам, че изискванията на пазара ще накарат операторите от ден на ден да се преценяват с потребителите и да оферират още по-атрактивни условия, с цел да удовлетворят техните условия. В противоположен случай няма по какъв начин да запазят своите клиенти и да привлекат нови клиенти “, разяснява ръководителят на КРС.
Веселин Божков означи също, че някои консуматори се оплакват, че при излизането си в чужбина откриват, че нямат задействана роуминг услуга. „ В тази връзка, за следващ път наблягам, че клиентите би трябвало да се срещнат с изискванията на контракта си. При неясноти и въпроси както за роуминг услугите, по този начин и за всички други, да се обръщат към оператора си. На интернет страниците и на трите мобилни оператора е оповестена информация за методите за активиране на роуминга. Активацията е безвъзмездна “, добави той.
Председателят на Комисията за контролиране на известията обърна внимание, че е значимо е да се знае, че са плануваните наказания за несъблюдение на Регламента за роуминга, които имат мощен възпиращ и дисплиниращ резултат върху операторите. „ Минималната глоба за нарушаване е 10,000 лева, а оптималната доближава до 2,000,000 лева Така че не мисля, че операторите ще се „ изкушат “ да заобиколят или не изпълнят Регламента “, сподели още Веселин Божков.
Весела ПЕТРОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР