София. Сънародниците ни в Германия следят с интерес политическите процеси

...
София. Сънародниците ни в Германия следят с интерес политическите процеси
Коментари Харесай

Митко Димитров, Вайнхайм : ЦИК и генералното ни консулство в Мюнхен са свършили доста сериозна предварителна дейност, за да може изборният процес да протича нормално в районите, където са открити СИК

София. Сънародниците ни в Германия наблюдават с интерес политическите процеси в България. Това сподели за изборното студио на предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Митко Димитров, представител на България в СИК изборната секция във Вайнхайм, Германия. Той посочи, че изборният ден в града е почнал обикновено, само че се гласоподава с бюлетина, защото първичният лист на подалите предпочитание за гласоподаване е под 300 души, а българите, които ги няма в утвърждения прелиминарен лист могат да попълнят декларация за гласоподаване на място и по-късно имат право да гласоподават.

„ Хубаво е да отбележа, че нашите сънародници тук в околията на Вайнхайм – Хайделберг, Майнхайм и Кирххайм – наблюдават с интерес политическите процеси в България и с възторг идват да гласоподават и се вълнуват. Към този час не се образуват опашки, процесът по гласоподаване протича умерено. Изборният ден в секционната изборна комисия при нас във Вайнхайм ще продължи до 20 ч. локално време, само че в случай че след този час има още искащи да гласоподават – те ще могат да го създадат. В учредителен проект мога да кажа, че ЦИК и генералното ни консулство в Мюнхен са свършили в действителност много сериозна предварителна активност, с цел да може изборният развой да протича обикновено в регионите, където са открити СИК “, сподели още той.

Митко Димитров добави, че хората са удовлетворени, че има повече СИК. В прилежащи градове, където гласуването е с машина също няма проблеми. Сънародниците ни в чужбина се интересуват от политическия живот на страната ни, защото по-голямата част от тях имат предпочитание да се върнат в България, тъй като фамилиите са им там и в случай че животът се промени биха желали да се върнат назад.

Евелина БРАНИМИРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР