София. Само година след подписването на договора за добросъседство с

...
София. Само година след подписването на договора за добросъседство с
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП - София: Само година след подписването, договорът с Македония дава дефекти

София. Само година след подписването на контракта за добросъседство с Македония, той стартира да дава недостатъци. И тук личи слабостта на българската дипломация. Доказателство за това е изказването на Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, който има компетентност „ Международни връзки “, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София .
Според него не по този начин в контракта сред Гърция и Македония. „ В него нещата са ясно написани и това не дава опция за спекулации. Докато нашият контракт по никакъв метод не възпира македонски публични представители да вършат сходни изказвания. Самият факт, че в контракта се приказва за македонски език към този момент е проблем. Историческа истина е, че македонските наречия са част от българския език “, съобщи Паргов.
„ Време е ръководещите да проявят храброст и да защитят българщината, която са отстоявали и са дали живота си за нея хиляди. Длъжни са да защитят ползите на българите в Македония, по този начин както го вършат Сърбия, Гърция и Албания за техните малцинства “, изясни водачът на столичните социалисти.
„ Факт е, че от двете страни на границата ни живее един народ. Ето за какво е значима европейската вероятност на Македония, която е в полза на България “, уточни Калоян Паргов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР