София. С цел облекчаване на трафика и намаляване на възможността

...
София. С цел облекчаване на трафика и намаляване на възможността
Коментари Харесай

МРРБ: Увеличен е капацитетът за продажба на електронни винетки на ГКПП „Калотина“

София. С цел облекчение на трафика и понижаване на опцията за формиране на опашки на влизане в България през дейния летен сезон е повишен потенциалът за продажба на електронни винетки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Там към този момент има 6 терминала за самообслужване. Увеличени са и към този момент са три гишетата за продажба, на които с изключение на с карта, заплащане може да бъде направено и в брой. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ броят на терминалите за самообслужване също е повишен.
Това стана ясно на днешната среща на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова с посланика на Република Турция у нас Хасан Улусой. В нея участваха също заместник-министрите Николай Нанков и Деница Николова, началникът на кабинета на министъра Весела Начева-Кръстева и Иван Досев – член на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Заместник-министър Нанков осведоми доктор Улусой, че винетки могат да бъдат купени в дистрибуторската мрежа, на бензиностанции, посредством мобилно приложение и с СМС. Те могат да бъдат закупени онлайн авансово и да се задействат от деня на влизане на пътуващите в страната ни, стана ясно още по време на срещата.
Регионалният заместник-министър обърна внимание, че в страната ни има нов надзорен орган – чиновници на Националното тол ръководство управляват спазването на Закона за пътищата и пазаруването на винетки. В страната ни следва да бъде внедрена тол система за тежкотоварните коли, вследствие на което винетките за транспортни средства над 3,5 т ще отпаднат и те ще заплащат тол такса за изминато разстояние.
С ускорени темпове се извършват стратегиите „ България – Турция “ и „ Черноморски басейн “, означи зам.-министър Николова. Тя осведоми, че се чака сключването на 34 нови контракта за над 10 млн. евро по програмата за трансгранично съдействие с южната ни съседка. Работи се и по подготовката на идващия програмен интервал. Обсъжда се включването на няколко стратегически плана, които да се извършват от двете страни на границата.
Министър Аврамова разяснява, че се разчита на съдействието на турското посолство в България, което посредством своите канали може да спомага за по-добрата осведоменост на своите жители, тъй че да пътуват по-комфортно през територията на страната ни.
Установените положителни контакти и съдействие основават условия да работим за по-нататъшното развиване на двустранните връзки в дух на съгласие и взаимна полза сред България и Турция, разяснява районният министър.
Двете страни имат доста допирни точки, по които да си сътрудничат, като районно развиване, благоустройство, инфраструктура, съобщи от своя страна доктор Улусой.
Нашата съществена цел е да изградим добра инфраструктура, с цел да улесним жителите и бизнеса, заключи министър Аврамова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР