София. С проекта ЛОТ 1 на железопътен участък Елин Пелин-Костенец

...
София. С проекта ЛОТ 1 на железопътен участък Елин Пелин-Костенец
Коментари Харесай

Инж. Красимир Папукчийски, НКЖИ: С проекта ЛОТ 1 на железопътен участък Елин Пелин-Костенец ще се реализира най-големият тунел на Балканския полуостров

София. С плана ЛОТ 1 на железопътен сектор Елин Пелин-Костенец ще се извърши най-големият тунел, който ще бъде и максимален на Балканския полуостров. Това сподели Генералният шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ инж. Красимир Папукчийски, по време на подписването на контракта, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Въпреки всички тежки моменти стигнахме до сключване на първия контракт от трите рота. Тунелът е над 6 000 км, което значи че ние ще имаме най-големия тунел, двутръбен. Скорост за сектора 160 км ", сподели още генералният шеф на НКЖИ.

По думите му, ще бъде осъвременена гара Елин Пелин, спирка Побит камък. " При тях има създаване на 26 уреди, два дребни тунела. За мен този обект е предизвикателство, което е извънредно тежко, тъй като ще се реализира в планински условия. Надявам се изпълнителят да се оправи качествено и в период " добави още той. " Стойността на контракта 490 млн. 800 хиляди лева Срокът на осъществяване на 72 календарни месеца ", уточни инж. Красимир Папукчийски.

Виолета СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР