София. С приемането на заключителния документ на Интерпарламентарната конференция за

...
София. С приемането на заключителния документ на Интерпарламентарната конференция за
Коментари Харесай

Джема Грозданова, Комисия по външна политика: Показахме, че постигането на общ подход в областта на външната политика и гарантирането на сигурността на ЕС е възможно

София. С приемането на заключителния документ на Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политика за сигурност и Общата политика за сигурност и защита насочваме ясно обръщение като парламентаристи, че постигането на общ метод в региона на външната политика и гарантирането на сигурността на Съюза е допустимо. Това съобщи ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Тя показа пред участниците изказването, признато с консенсус от ръководителите на парламентарни делегации на комисиите по външна политика и по защита на страните членки на Европейски Съюз, на заключителната сесия на конференцията. Двудневният конгрес, на който домакини са Комисиите по външна политика и защита в 44-тото национално заседание, е второто събитие от парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Джема Грозданова означи, че позициите, изразени в документа, засягат главните тематики, обект на спор по време на конференцията и обрисуват главните послания на парламентаристите за развиването на външна политика на Европейски Съюз. „ Радвам се, че успяхме да реализираме консенсус по необятен кръг от въпроси в региона на общата външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз. Финалният документ, който приехме, обгръща използването на Глобалната тактика на Европейски Съюз за външна политика и сигурност и ускоряването на промените в подтекста на европейската вероятност на страните от Западните Балкани. В него е заложена и общата политика за сигурност и защита, политиките на Европейски Съюз в Черноморския район и съдействие със страните от Източното партньорство, както и нуждата от поощряване на мирния развой в Средиземноморието “, съобщи Джема Грозданова.
В признатия с консенсус финален документ ръководителите на парламентарните делегации на комисиите по външни работи и по защита на страните членки на Европейски Съюз и Комисията по външни работи на Екологичен потенциал се сплотяват към разбирането, че Европейски Съюз следва да поеме повече отговорност на интернационалната сцена, да приказва с един глас и да активизира запаси в осъществяване на стратегическите си цели. Според Джема Грозданова дебатите, извършени в границите на Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политика за сигурност и Общата политика за сигурност и защита, символизират основната роля на националните парламенти при формулиране на целите на външната политика на Европейски Съюз и следва да насърчат държавните ръководители на страните-членки за реализиране на единодушие в тази област.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР