София. С престолонаследника на Обединените арабски емирства се разбрахме да

...
София. С престолонаследника на Обединените арабски емирства се разбрахме да
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: С престолонаследника на ОАЕ се разбрахме да работим активно за бързо подписване на стратегически договор за сътрудничество в няколко сфери

София. С престолонаследника на Обединените арабски емирства се разбрахме да работим интензивно за бързо сключване на стратегически контракт за съдействие в няколко сфери. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след среща с Н. В. шейх Мохамед Бин Зайед Ал-Нахаян, заместител висш главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ и престолонаследник на емирство Абу Даби., съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Темата, която сложихме на вниманието на Европейски Съюз за присъединението на Западните Балкани е намерила много мощен отзив и в този район. Сами видяхте вниманието и упованието, което имаше нашето посещаване тук. На процедура нашето предпочитание за мир и проспериращи Балкани, нашата етническа приемливост, се ценят извънредно високо в този район “, сподели министър председателят.
Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че с престолонаследника са се разбрали да работят интензивно за бързо сключване на стратегически контракт за съдействие в няколко сфери. „ На първо място незабавно това, което се разбрахме да стартира да се прави. Дори като име – мост сред България и Обединените Арабски емирства в областта на изкуствения разсъдък, образованието, цифровата стопанска система, цифровите технологии, киберзащитата. Името на България в тази сфера е извънредно известно и сега се работи по тази тематика тъкмо по какъв начин да наподобява. В този стратегически контракт за партньорство с изключение на образованието, да бъде стратегическата издръжка и диверсификацията на самата тяхна стопанска система в тази сфера и то освен за България, по принцип за Балканите. С някои от страните до момента са подписани съглашения, само че мисля, че като цяло точно в подтекста на тези Обединени Балкани могат да се създадат много неща в областта на селското стопанство и отглеждането на животни. И то в приключен цикъл “, съобщи още Борисов.
„ Следващото е сферата на сигурността. Знаете, че и Обединените арабски емирства вземат участие в Афганистан, България също не си изтегли силите. Борбата с тероризма, битката за същинската вяра, която не проповядва коренен ислям, камо ли терористични актове. Този камшик, който връхлетя и Европа, в частност България преди няколко години да създадем една доста добра съгласуваност сред службите и правозащитните ни органи “, добави министър председателят. На въпрос дали е осъществил покана към президента и престолонаследника на Обединени Арабски емирства и по кое време чака да посетят България, министър председателят съобщи: „ В момента имат огромно предпочитание. Това му казах- хубаво посрещате, и ние хубаво посрещаме- само че има смисъл, в случай че има какво да подпишем “, добави още Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР