София. С представители на Българо-казахстанската търговска камара разговаря вицепрезидентът Илияна

...
София. С представители на Българо-казахстанската търговска камара разговаря вицепрезидентът Илияна
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря с представители на Българо-казахстанската търговска камара

София. С представители на Българо-казахстанската комерсиална камара беседва вицепрезидентът Илияна Йотова на „ Дондуков “ 2, оповестиха от прессекретарита на държавния главата. От името на българския културен център „ Злата “ в Астана те предадоха на вицепрезидента желанието на българската общественост в Казахстан за по-тесни контакти с българската страна.
„ Обръщаме се към Вас за поддръжка за всеобщото предпочитание да бъдем приобщени към актуалния културен разговор сред българските общности по света, който се провежда с Ваше персонално присъединяване “, написа в писмото до вицепрезидента Илияна Йотова.
Българската общественост в Казахстан е останала настрана от вниманието на българската страна и даже не попада в признатата през 2014 година Национална тактика за българите в чужбина.
Българската диаспора в Казахстан има над 120-годишна история, корените й са в Бесарабия. Тя ревниво пази културата и традициите на българите.
Пет са общо българските културни центъра в Казахстан. В Павлодар има съботно-неделно учебно заведение с проучване на български език, само че от две години няма преподавател по български език.
Българската общественост в Казахстан е със статут на национално малцинство и се изгода с висок престиж.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР