София. С поднасяне на венци пред Паметника на българския летец

...
София. С поднасяне на венци пред Паметника на българския летец
Коментари Харесай

С поднасяне на венци пред Паметника на българския летец в столицата бе отбелязан празникът на авиацията

София. С поднасяне на венци пред Паметника на българския авиатор в столицата бе маркиран празникът на авиацията и Военновъздушните сили на Република България, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Пред Паметника на българския авиатор президентът и висш главнокомандващ Румен Радев одобри почетния часовой по случай празника. Той поздрави гвардейците за празника, а те му дадоха отговор с мощно „ Ура “.
След това президентът сервира цветя и венци пред Паметника на българския авиатор. Освен него военнослужещите от Военновъздушни сили прочетоха паметта на починалите летци във военно и в спокойно време с обред по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца. Там бе и началникът на Военновъздушни сили ген.-майор Цанко Стойков, ръководителят на Комисията по защита ген. Константин Попов, зам.-министърът на защитата. Цветя и венци бяха поднесени и от името на министър ръководителя Бойко Борисов, от парламентарните групи и други.

Агенция " Фокус " напомня:
През 1912 година н пъкъл Одрин е осъществен първият военен полет от нашата авиация от летците Радул Милков и Продан Таракчиев.
През Балканската война се поставят основите на българските BBC. За потребностите на Българската войска са закупени 29 самолета, образуват се три аеропланни отделения към инженерните войски. Списъчният състав на летците наброява 26 души, които във войната против Турция правят 70 бойни полета.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР