София. С поднасяне на венци и цветя пред барелефа на

...
София. С поднасяне на венци и цветя пред барелефа на
Коментари Харесай

Стара Загора: С поднасяне на венци и цветя пред барелефа на Стефан Караджа в Казанлък започна програмата по повод 150 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

София. С поднасяне на венци и цветя пред барелефа на Стефан Караджа в Казанлък бе сложено началото на програмата във връзка 150 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, съобщи сътрудник на Радио " Фокус " . Сред формалните посетители на събитието бяха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, народни представители, общински съветници, представители на патриотични организации, шефове на културни институти, жители. Слово за живота и делото на Стефан Караджа изнесе шефът на Исторически музей " Искра " Момчил Маринов.
Във връзка с годишнината барелефът на Стефан Караджа бе освежен от младежи на Политическа партия ГЕРБ Казанлък. Програмата продължава пред паметника на Хаджи Димитър в подножието на Бузлуджа със зупокойна молитва в памет на героите. Ще бъде валидирана марка във връзка годишнината, ще бъде направена възстановка на събитията отпреди 150 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР