София. С огромно мнозинство, без нито един глас против, промените

...
София. С огромно мнозинство, без нито един глас против, промените
Коментари Харесай

С огромно мнозинство парламентът прие промените в Закона за Селскостопанска академия

София. С голямо болшинство, без нито един глас срещу, измененията в Закона за Селскостопанска академия бяха признати на второ гласоподаване в пленарна зала. Това оповестиха от пресцентъра на Селскостопанска академия . 3 са главните промени. Първата е обвързвана с метода на финансиране, което е основно за активността на ССА. Преминава се към самостоятелен бюджет.
Втората смяна е по повод състава на Управителния съвет, който ще бъде единствено от хабилитирани учени от Селскостопанска академия.
Третата е структурна смяна, която визира държавните предприятия към ССА. Създава се едно Държавно дружество „ Научно- индустриален център “, което ще сплоти 15 от в този момент съществуващите. Държавните предприятия: Опитна станция по бубарство и земеделие-Враца, Опитна станция по земеделие - Средец, Опитна станция по земеделие -Търговище, Опитна станция по отглеждане на животни и земеделие - Смолян се преобразуват в научни центрове. Експерименталните бази Троян и Шумен минават към съответните институти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР