София. С активни хора като Вас България не е страничен

...
София. С активни хора като Вас България не е страничен
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: С активни хора като българските дипломати държавата не е страничен наблюдател, а участник в световните политики

София. „ С дейни хора като Вас България не е непряк наблюдаващ, а участник в международните политики. Благодарение на Вас през днешния ден България е почитан член на Европейския съюз и НАТО, на редица интернационалните организации. Вие направихте забележими Балканите за нашите европейски сътрудници, голяма е ролята Ви за сполучливото председателство на Съвета на Европейски Съюз “. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави българските дипломати по случай техния професионален празник и 140 години от основаването на Българската дипломатическа работа, оповестиха от прессекретариата на президента . Илияна Йотова бе формален посетител на банкет, проведен от Министерство на външните работи.
Вицепрезидентът посочи сложната задача на дипломатите в комплицирания актуален свят, изправен пред редица тествания. „ Външната политика е изкуство, което става все по-трудно. На вас разчитаме освен да представяте България, само че да бъдете и корав бранител на националните ползи на интернационалната сцена “, уточни Илияна Йотова.
Вицепрезидентът Йотова благодари на дипломатите за работата им с българските жители в чужбина и уточни, че в лицето на президентската институция имат правилни съдружници в решаването на техните проблеми.
„ Вие и нашите сънародници сте посланиците на България по света. А всяка задгранична задача е визитна картичка на страната ни и би трябвало да наподобява почтено и красиво “, акцентира Илияна Йотова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР