София. С 61 подписа на депутати, БСП предизвика дебат в

...
София. С 61 подписа на депутати, БСП предизвика дебат в
Коментари Харесай

БСП предизвика дебат за политиките за хората с увреждания в Народното събрание

София. С 61 подписа на депутати, Българска социалистическа партия провокира спор в пленарна зала за политиките за хората с увреждания. Народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Михаил Христов, Антон Кутев и Георги Гьоков насочиха запитване към министъра на труда и обществената политика Бисер Петков за политиките за решение на проблемите на хората с увреждания и съответните дейности, свързани с тях. Това оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия. На съображение на това запитване, „ Българска социалистическа партия за България ” внесе подписка за диспути.
Председателят на Народно събрание Димитър Главчев насрочи дебата за идващия петък.
От " Българска социалистическа партия за България ” обявиха, че полемиката би трябвало да се концентрира върху:
- проблемите с ограничавания достъп на децата и останалите хора с увреждания до съответна и налична асистентска подкрепа;
- проблемите с помощните средства и медицинските изделия;
- неналичието на подобаваща социално-икономическа протекция и предложенията за превъзмогване на провокациите, както и нефункциониращите към момента регистри за статистическа информация, обвързвана с хората с увреждания.
- осъществяването и контрола по Националната тактика за хората с увреждания 2016-2020 година и на Плана за деяние на Република България за използване на Конвенцията за правата на хората с увреждания 2015-2020 година и финансови средства за осъществяването им
- системата на трудовата и здравна експертиза, в частта й на трудовата експертиза.
„ Това искане не е политическо заяждане, а метод, като съпротива, да разберем, дружно с всички заинтригувани страни, каква ще е политиката, която ще водят ръководещите в обществената сфера и по съответно по отношение на хората с увреждания, тъй като едва ли скоро ще забележим Управленска стратегия от това държавно управление “, обявиха народните представители от ПГ на левицата. Вносителите показаха вяра да се получи градивен спор, който да докара до съответни решения по проблемите на всички български жители с увреждания.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР