София. Ролята на Центъра за обучение на адвокати е от

...
София. Ролята на Центъра за обучение на адвокати е от
Коментари Харесай

Заместник-министър Десислава Ахладова: Центърът за обучение на адвокати и Националното бюро за правна помощ имат добро сътрудничество в обучението на правозащитници

София. Ролята на Центъра за образование на юристи е от извънредно значение за професионалното развиване и усъвършенстването на хората, които се занимават със отбраната на гражданските права и ползи, съобщи заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова при откриването на образователната година в Центъра за образование на юристи „ Кръстю Цончев “. Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
Тя отбелязва положителното съдействие на адвокатското учебно заведение с Националното бюро за правна помощ към Министерството на правораздаването в образуване на взаимни семинари в страната както за младите юристи, по този начин и за всички, които желаят да покачат потенциала си в съответни сфери на правоприлагането.
В поддръжка на думите й ръководителят на Управителния съвет на учебното заведение Йордан Йорданов съобщи, че на идния семинар на тематика: „ Измененията и допълненията в Граждански процесуален кодекс от 2017 година – една година по-късно “, проведен взаимно с Националното бюро за правна помощ, който ще се организира на 13 октомври, са се записали общо 400 юристи от цялата страна.
През предходната образователна година са извършени общо 87 образования в центъра и 89 в страната, стана ясно по време на събитието.
Представено бе и най-новото издание на Центъра за образование на юристи „ Адвокатурата и правата на индивида “.
Приветствия към лекторите и участниците насочиха още ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, заместник-омбудсманът Диана Ковачева, заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР