София. Рисунки на деца от столични училища, създадени под вещото

...
София. Рисунки на деца от столични училища, създадени под вещото
Коментари Харесай

В Народното събрание беше открита изложба на детски рисунки, създадени в рамките на Програмата за превенция на употребата на психоактивни вещества „Изкуството като алтернатива“

София. Рисунки на деца от столични учебни заведения, основани под вещото управление на Иван Яхнаджиев, са включени в благотворителна галерия на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите в София. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Председателят на Народното събрание откри експозицията, която е готова в границите на Програмата за предварителна защита на използването на психоактивни субстанции „ Изкуството като опция “.
Председателят на Народното събрание поздрави младите създатели и техния наставник – художника авангардист Иван Яхнаджиев, за присъединяване им в самодейността. Цвета Караянчева уточни, че задачата е децата да бъдат ориентирани да развиват своите гении и умения в разнообразни сфери като предварителна защита да не тръгнат по път, от който доста мъчно се излиза. " Радвам се, че огромният художник Иван Яхнаджиев подава ръка на децата и дружно с Общинския съвет на София и народните представители поддържаме тези млади гении ", означи тя. По думите ѝ е доста значимо дребните деца да бъдат насочвани в вярната посока – да развият своите умения и гении, тъй като изкуството и спортът възпитават полезности.
" Каузата, за която работим дружно с Превантивно-информационния център по наркомании, е изкуството като опция ", означи на откриването на изложбата ръководителят на непрекъснатата комисия по опазване на здравето и обществена политика на Столична община доктор Веселин Милев. В експозицията са включени рисунки на възпитаници от 1-во и 129-то учебни заведения в София, които пресъздават палитрата от цветове на пролетта.
" Откриването на изложбата в Народното събрание е огромен жест към децата и към всички нас, които взехме решение да творим в името на една добра идея ", акцентира Иван Яхнаджиев. " Изкуството е доста мощно и може да накара децата да тръгнат в добра посока и да живеят по-добре ", добави той.
На откриването на експозицията „ Нарисувана пролет “ участваха ръководителят на ПГ на Политическа партия ГЕРБ и на Комисията по опазването на здравето на Народното събрание доктор Даниела Дариткова, ръководителят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, ръководителят на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида Красимир Велчев, доста народни представители и посетители на Народното събрание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР