София. Република Македония ще остане с неясна перспектива за Европейския

...
София. Република Македония ще остане с неясна перспектива за Европейския
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Македония ще остане с неясна перспектива за ЕС, ако спорът за името не бъде разрешен

София. Република Македония ще остане с неразбираема вероятност за Европейския съюз (ЕС), в случай че разногласието за името на страната не бъде позволен. За това предизвести някогашният външен министър Ивайло Калфин. В утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ той разяснява, че в случай че Македония бъде изолирана от евроинтеграционните процеси, това не би било добре, нито за страната, нито за нейните съседи.
„ Ако казусът не се позволи, Република Македония ще остане в същата обстановка – претендент за член на НАТО и с неразбираема вероятност за присъединението си към Европейски Съюз. Гърция има всички принадлежности да това да се случи, само че въпреки това за всички в района, в това число и за самата Гърция, е ясно, че е добре Република Македония да не бъде изолирана от процеса. България можеше да слага искания по същия метод. Факт е, че Македония е географско разбиране, районът е ситуиран в 3 страни, само че това не значи, че не може да се откри решение за името “, сподели още Ивайло Калфин.
Той добави, че позицията на България по проблема е градивна, защото цели да се форсира разрешаването на разногласието сред Гърция и Македония. Калфин акцентира, че страната ни не трябва да трансформира тази позиция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР