София. Ремонтирани са близо 14 км от третокласния път III-202

...
София. Ремонтирани са близо 14 км от третокласния път III-202
Коментари Харесай

АПИ: Ремонтирани са близо 14 км от път III-202 - най-кратката връзка на Попово и Опака с област Русе

София. Ремонтирани са близо 14 км от третокласния път III-202 Опака – Попово (от 52-ри до 66-ти км). Инвестицията е за 6,8 млн. лева с Данък добавена стойност, а средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Това оповестиха от пресцентъра на АПИ.
Участъкът, който не е ремонтиран повече от 25 години, е с нова асфалтовата настилка, хоризонталната маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Отсечката стартира при изхода на гр. Попово, минава през село Гагово и приключва в гр. Опака. Третокласният път е най-кратката връзка сред общините Попово и Опака с област Русе. Строителните работи са изпълнени от сдружението, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканската пътна мрежа в област Търговище.
През 2014 година по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година бяха ремонтирани към 14 км от третокласния път на територията на община Опака.С осъществяване и на този план са актуализирани близо 28 км от път III-202 Граница Русе - Опака - Попово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР