София. Регионален исторически музей – София открива официално своята най-нова

...
София. Регионален исторически музей – София открива официално своята най-нова
Коментари Харесай

Регионален исторически музей – София открива най-нова временна изложба: Манифестиращата идеология 1944 – 1989“

София. Регионален исторически музей – София открива публично своята най-нова краткотрайна галерия, озаглавена „ Манифестиращата идеология 1944 – 1989 “. Събитието е на 7 ноември 2019 година от 18:00 ч. в Регионалния исторически музей – София (пл. „ Бански “ 1). Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .
Основният фокус на експозицията „ Манифестиращата идеология “ попада върху интервала 1944 – 1989 година Осъществена е самобитна историческа ретроспекция на посочените 45 години. Това се случва на база материалното и документалното завещание, съхранено във фонда на Регионалния исторически музей – София.
Конкретният мотив за реализирането и представянето на изложбата е настъпването на 30-годишнината през 2019-а от събитията на 10 ноември 1989 година Точно на въпросната дата в България се реализира смяна на властващия до тогава политически курс.
Историческите процеси и събития от интервала 1944 – 1989 година са обяснени посредством кураторски текстове и допълнени с истинска литература от интервала. Материалните образци и документалните фрагменти служат за образно поясняване на епохата. Част от тематиките, наранени в експозицията, са: господстващата идеология и настоящият агитационен апарат; икономиката; науката, изкуството и културата, подчинени на марксистко-ленинската теория; възпитателните организации за подрастващите и други
Паралелно с изложбата Регионалният исторически музей – София афишира и акция за набиране на още знакови предмети от епохата на социализма.
Откриването на изложбата „ Манифестиращата идеология 1944 – 1989 ” е на 7 ноември 2019 година Тя продължава до 31 януари 2020 година Изложбата се осъществя от Регионалния исторически музей – София със съдействието на: Националния исторически музей, Института за етнология и фолклористика с етнографски музей – Българска академия на науките, Музея на социалистическото изкуство и Българската национална филмотека.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР