София. Реалната търговска експлоатация на тол системата няма да започне

...
София. Реалната търговска експлоатация на тол системата няма да започне
Коментари Харесай

Зам.-министър Николай Нанков: Реалната търговска експлоатация на тол системата няма да започне преди да изчистим всички проблеми

София. Реалната комерсиална употреба на тол системата няма да стартира преди да почистим всички проблеми. Това сподели на брифинг заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Въвеждането на тол системата е един от целите на държавното управление „ Борисов 3 “. Срещнахме доста компликации с въвеждането на първия съставен елемент – електронната винетка. Надявам се, че това няма да се случи с втория. Създадохме и Национално тол ръководство “, съобщи Нанков. Той уточни, че има назначени 629 чиновници в ръководството. „ За тази година е приключен огромен размер от работа, имаме оборудвани пространства - стая за надзор, диспечерски пункт, прът центрове и други звена за надеждното действие на системата “, изясни зам.-министърът.
Нанков уточни, че от 16 май се прави техническа употреба в „ офис “ режим, а от 16 август ще стартира действителната употреба. „ Реалната комерсиална употреба няма да стартира преди да почистим всички проблеми “, изясни той.
По отношение на тол таксите Нанков съобщи, че наредбата за цените, цените и таксите би трябвало да бъде лицензирана до 16 август. Той изясни, че за другите пътища ще има друго тарифиране.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР