София. Развитието на пазара на индустриални имоти беше една от

...
София. Развитието на пазара на индустриални имоти беше една от
Коментари Харесай

НКИЗ взе участие във Втората международна конференция за индустриални имоти БГСКЛАД 2019

София. Развитието на пазара на индустриални парцели беше една от тематиките, които бяха разисквани по време на Втората интернационална конференция, проведена от БГСКЛАД в София. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ . В нея като модератор на първи панел „ Пазарът на индустриалните парцели в България през погледа на държавните структури, вложителите, анализаторите и оценителите “ беше изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес. Тя означи, че последните години следим засилен интерес към индустриалните зони в България освен от български вложители, само че и от задгранични. „ Това е огромно предизвикателство за нас, защото би трябвало да отговорим уместно на условията на бизнеса “, изясни Барес.
Изпълнителният шеф на НКИЗ взе отношение и по тематиката за търсене на квалифицирани фрагменти в разнообразни браншове на производството. „ Мога да ви дам един образец от кръглата маса, която направих през месец февруари тази година по програмата на НКИЗ „ Fast Tracking Success “. Фирма, която развива активност в зоната ни в Русе от 2004 година, има много съществени връзки с Русенския университет. 12 студенти от него към този момент работят в сдружението. Тя работи и със студенти, които не са приключили. Дори има взаимно с тях приключени артикули, които предлага и продава. И които са напълно конструирани от инженери от русенския университет. Например те са създали 80 тонен самоходен кран, който сполучливо се продава. В началото на годината имаха поръчки за 10 такива крана. Сигурна съм, че младежите, които са конструирали крана, в никакъв случай няма да заминат за чужбина. Ще останат в Русе, с цел да работят за компанията “, означи Барес.
Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който откри конференцията, означи, че пред пазара на индустриални парцели има много провокации. „ Едно от тях е дигитализацията и електронната търговия, които неизбежно ще доведат до промени и ние би трябвало да сме готови за тях “, сподели Борисов.
Собственикът на платформата БГСКЛАД Симеон Митев като предприемач с над двайсет годишен опит в областта на недвижимите парцели и човек, който се интересува от развиването на пазара в България, означи, че събития като Втората интернационална конференция за индустриални парцели са от изключителна значимост. Ето за какво на нея бяха поканени държавни институции, огромни логистични центрове, както и задгранични посетители и лектори от Румъния, Чехия, Турция и Русия. Те описаха за опита, провокациите и вероятностите пред себе си, развивайки своя бизнес у нас и в чужбина. Сред лекторите бяха Стамен Стамов, изпълнителен шеф на Индустриален и логистичен парк Бургас, който е взаимен план на НКИЗ и община Бургас, както и Никола Стефанов, изпълнителен шеф на Свободна зона Русе, която е дъщерно сдружение на НКИЗ, Васил Велев, ръководител на УС на „ Асоциация на индустриалния капитал в България “ и други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР