София. Разработеният от ЕК регламент за допълване на ОЕПЛПО е

...
София. Разработеният от ЕК регламент за допълване на ОЕПЛПО е
Коментари Харесай

Проф. Нено Павлов, ИСС: Разработеният от ЕК регламент за допълване на ОЕПЛПО е решителна мярка за гарантиране в дългосрочен план на достатъчни и устойчиви доходи на лицата след пенсиониране

София. Разработеният от Европейска комисия правилник за допълнение на ОЕПЛПО е решителна мярка за гарантиране в дълготраен проект на задоволителни и устойчиви приходи на лицата след пенсиониране. Това сподели проф. доктор ик. н. Нено Павлов, зам.-председател на ИСС, в изявление за Агенция " Фокус " . Той изясни, че на 25 май 2018 година ИСС е приел публично Становище, с което поддържа европейската самодейността за допълнение посредством специфичен Регламент на съществуващите национални пенсионни схеми в страните членки с нов общоевропейски артикул за персонално пенсионно обезпечаване (ОЕПЛПО). " Възприемаме това като решителна мярка за гарантиране в дълготраен проект на задоволителни и устойчиви приходи на лицата за интервала след пенсиониране на база композиция от държавни, професионални и персонални пенсионни схеми развивани в Европейски Съюз. Появата на Регламента е може би най-мащабният трансграничен план на Европейската комисия (ЕК) през последните години в региона на пенсионното обезпечаване ", разяснява проф. Павлов.
Той изясни, че регламентът основава общоевропейска рамка на доброволна система за персонално пенсионно обезпечаване със стандартизирани характерности и трансгранична преносимост на пенсионния артикул в Европейски Съюз при изискванията на свободно придвижване на хора, познание и капитали. " Регламентът не заменя, нито хармонизира съществуващите национални пенсионни схеми. Значимостта му се предопределя от поставените дълготрайни цели за възстановяване обществената отбрана по пътя на даване опция на лицата дълготрайно да влагат в налични, персонални финансови артикули (пенсии) с опростена и ясна конструкция, свързани с пенсионирането; поощряване на трансграничната подвижност и претовареност на европейските жители в Общността; обезпечаване на пресен, дълготраен финансов запас за развиване на единния финансов пазар в Европейски Съюз и действителната икономика; търсене на решения на тежките демографски провокации пред пенсионните системи, благодарение на дълготрайното вложение на персонални пенсии в общоевропейски мащаб. Очакванията на Европейска комисия са до 2030 година тези спестявания да набъбнат трикратно и доближат към 2,1 трилиона евро в Европейски Съюз ", сподели още проф. Павлов.

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР