София. Ръководният състав на Министерството на отбраната и личният състав

...
София. Ръководният състав на Министерството на отбраната и личният състав
Коментари Харесай

С панихида на Архангелова задушница беше почетена паметта на воините, загинали за Отечеството

София. Ръководният състав на Министерството на защитата и персоналният състав на Въоръжените сили на Архангелова (мъжка) задушница се прекланят пред паметта на героите, починали за Отечеството. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. На панихидата за упокоение на душите на починалите, която беше отслужена от Негово Преосвещенство Тивериополският свещеник Тихон във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища, участваха президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши офицери, военнослужещи, представители на държавната и локалната власт, военни аташета, упълномощени в нашата страна, членове на военнопатриотични организации, доста жители. В ритуала участваха представителни подразделения на Националната гвардейска част.
На Архангелова (мъжка) задушница представителни елементи на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и бригада „ Специални сили “ участваха в панихиди в гарнизони Асеновград, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Те отдадоха респект на воините, починали за национално избавление и обединяване, в интервенции по поддържане на мира и при осъществяване на воинския дълг в спокойно време. Военнослужещите сервираха венци и цветя в памет на героите.
Българска делегация, водена от заместник-началника на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов, взе участие в панихидата, отслужена в памет на починалите воини на българското военно гробище и пред офицерските монументи в църквата „ Свети Георги “ в с. Цапари, Република Македония. На ритуала участваха представители на Министерството на защитата и членове на военнопатриотичните съюзи.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР