София. Протестът в различните му форми спечели изборите. Това каза

...
София. Протестът в различните му форми спечели изборите. Това каза
Коментари Харесай

Илиян Василев, политически анализатор: Протестът в различните му форми спечели изборите

София. Протестът в другите му форми завоюва изборите. Това сподели за изборното студио „ Това е България на Радио „ Фокус “ Илиян Василев, политически анализатор, някогашен дипломат на България в Русия. Въпреки големите старания на властимащите интензивността да бъде към 40%, тя се качи на 50%, добави той. Според Илиян Василев Слави Трифонов е най-големият представител на протестния избор, а огромните партии на статуквото са изгубили на тези избори.

„ ГЕРБ ще има повече от 20 депутатски места по-малко. Това, че са първа мощ, е краткотрайно състояние. Българска социалистическа партия също загуби, тъй като партиите на митинга завоюваха, а Българска социалистическа партия продължава да балансира сред това да бъде партия на тази правилната съпротива, която играе по разпоредбите и наличието й в Народното събрание в действителност легитимира властта и оставането на държавното управление. Те към момента имат вътрешни битки, дрязги, не можаха да излязат в добра кондиция. Те към момента не са социалдемократическа партия от европейски вид.

Слави Трифонов печели доста, той беше мощно подбуден, за разлика от „ Демократична България “ и „ Мутри вън “ си скри лицето. Той съумя без да дава информация да внушава на хората, които го избраха, че е добра опция на статуквото без те да се задълбочават в търсенето на въпроса тъкмо с какво и да си го показват примерно като министър-председател. Той остава най-големият представител на протестния избор. Вероятно тук сработи и оня заем с референдума “, акцентира той.

Резултатите от изборите демонстрират и това, че тежестта на Движение за права и свободи понижава, разяснява Илиян Василев. Според него това евентуално се дължи и на борбата сред Делян Пеевски и Ахмед Доган.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР